هشدار در مورد شیوع بیماری تب کریمه- کنگو در ایران


دام مبتلا به ویروس تب کریمه- کنگو هیچ نشانی از بیماری ندارد
ویروس تب کریمه- کنگو از گوشت دام آلوده به انسان سرایت می‌کند. این بیماری هر سال با آغاز فصل گرما در ایران گسترش پیدا می‌کند. در پی مرگ دو نفر در مشهد، وزارت بهداشت در مورد شیوع این بیماری کشنده هشدار داد.
در پی مرگ دو نفر بر اثر ابتلا به تب کریمه- کنگو در مشهد، وزارت بهداشت در مورد شیوع این بیماری هشدار داد. به نقل از این وزارتخانه، در استان خراسان رضوی شش مورد ابتلا به تب کریمه- کنگو گزارش شده است.


دو نفر از این افراد، یک کارگر بخش کله‌پاک‌کنی کشتارگاه مشهد و یک دانشجوی پزشکی بیمارستان امام رضا در این شهر، بر پی ابتلا به ویروس تب کریمه- کنگو جان خود را از دست داده‌‌اند.

این بیماری تب‌زا و خونریزی‌آور از طریق گزش کنه یا تماس خون انسان با لاشه دام آلوده و همین‌طور از طریق انسان آلوده به ویروس، به سایرین منتقل می‌شود.


دام مبتلا به ویروس تب کریمه- کنگو هیچ نشانی از بیماری ندارد
کارگر کشتارگاه مشهد که دست خود را هنگام کار بریده بوده، پس از دو روز به بیمارستان امام رضای مشهد مراجعه می‌کند. اولین فردی که با این کارگر تماس داشته، یک دانشجوی پزشکی بود که او نیز به ویروس تب کریمه- کنگو مبتلا می‌شود.

این کارگر پیش از بیمارستان به یک کلینیک خصوصی مراجعه کرده بوده که در آنجا یک پرستار هنگام تزریق سرم به بیمار، با خون وی تماس پیدا کرده که او نیز مبتلا شده است.

"نیمی از مبتلایان در معرض خطر مرگ هستند"

تب کریمه- کنگو در انسان بیماری شدیدی همراه با علائم تب، سردرد، احساس سرما، درد عضلانی، پرخونی چشم و استفراغ ایجاد می‌کند و از روز چهارم خونریزی مخاط دهان، روده، رحم  و زیر پوست نیز ظاهر می‌شود. دوره این بیماری که گاه با سرماخوردگی اشتباه گرفته می‌شود، ۴ تا ۱۳ روز است.

در موارد حاد، بیمار به دلیل شوک، کم‌خونی، خونریزی شدید ریوی و عفونت منتشر در بدن، جان خود را از دست می‌دهد. به گفته دکتر رضا سعیدی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، حدود ۵۰ درصد از مبتلایان ‎به ویروس بیماری تب کریمه- کنگو در معرض خطر مرگ قرار دارند. شیوع بیمارستانی این‎ بیماری نیز بسیار بالا گزارش شده است.

این بیماری در سال ۱۹۴۴ در منطقه کریمه‌ی کشور اوکراین مشاهده شد. سال ۱۹۶۹ مشخص شد که ین بیماری مشابه بیماری‌‌ای است که در سال ۱۹۵۶ در کنگو مشاهده شده است. این بیماری در نهایت "تب کریمه- کنگو" یا به اختصار CCHF نام گرفت.

شیوع بیماری با آغاز فصل گرما

تب کریمه- کنگو هر سال با آغاز فصل گرما در بخش‌های از ایران شیوع پیدا می‌کند. میانه‌ی تابستان سال ۱۳۹۰ وزارت بهداشت  ایران ضمن اعلام هشدار در مورد احتمال شیوع این بیماری، شمار قربانیان تب کریمه- کنگو در سراسر کشور را ۳۱ نفر اعلام کرد.
این وزارتخانه البته آمار روشنی از شمار مبتلایان به بیماری در این سال را منتشر نکرد. یک سال پیشتر، تابستان  ۱۳۸۹، شمار مبتلایان به تب کریمه- کنگو ‎ ۱۵۴ نفر ‎ و شمار قربانیان این بیماری ۲۶ نفر اعلام شده بود.

محمد مهدی گویا،‌ رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، شنبه (۲۳ اردیبهشت / ۱۲ مه) اعلام کرد که در سال جاری تا کنون  ۱۳ نفر در کل کشور به تب کریمه- کنگو مبتلا شده‌اند که شش نفر از آنها در استان خراسان رضوی و هفت نفر در استان سیستان و بلوچستان بوده‌اند.

تمامی مبتلایان در استان  سیستان و بلوچستان، که از جمله مناطق پرخطر کشور به شمار می‌رود، به گفته محمد مهدی گویا، تحت درمان قرار گرفته و بهبود یافته‌اند.

محمد مهدی گویا ضمن اشاره به اینکه دام‌های مبتلا به تب کریمه- کنگو هیچ نشان یا علائمی از بیماری ندارند، از شهروندان درخواست کرد، به هیچ وجه دام‌های فاقد مهر تایید سازمان دامپزشکی را خریداری نکنند.

وزارت بهداشت همچنین توصیه می‌کند، گوشت پس از ذبح ۲۴ ساعت در يخچال نگهداری شود. در آن مدت گوشت اسيدی شده و عوامل بيماری‌‌زای احتمالی در آن تا حد زيادی از بين می‌روند.

منبع:http://www.dw.de/dw/article/0,,15947047,00.html

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر