زادگاه اصلی هندوانه، هندوستان است به همین خاطر، وجه تسمیه آن (هند وانه) به معنای میوه هند معروف شده است.هندوانه میوهای شیرین و آبدار است که نه تنها باعث رفع تشنگی در هوای گرم تابستان میشود بلکه اثرات بسیار مفید دیگری نیز دارد که برای ما ناشناخته است. به همین دلیل سعی کردهایم طی این مطلب، فواید بیشمار آن را برای شما بیان کنیم.
هندوانه منبع غنی ویتامین A(به شکل بتاکاروتن) و ویتامین C است. این میوه پرفایده التهاباتی را که در بیماریهایی مثل آسم، تصلب شرائین، سرطان روده و التهاب مفاصل وجود دارد، از بین میبرد.همچنین منبع خیلی خوبی از آنتی اکسیدان کاروتنوئیدی بنام لیکوپن است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران ؛ لیکوپن یک رنگدانه شیمیایی است که باعث ایجاد رنگ قرمز در هندوانه میشود و اثرات ضد اکسیدانی قوی دارد. این آنتی اکسیدان به تمامی نقاط بدن رفته و رادیکالهای آزاد را خنثی میکند. رادیکالهای آزاد مولکولهایی هستند که باعث تخریب بسیاری از بافتهای بدن میشوند.
*اثرات تخریبی رادیکالهای آزاد در بدن شامل موارد زیر است:
1- باعث اکسیده شدن کلسترول میشوند، در نتیجه کلسترول به دیواره رگهای خونی میچسبد و میتواند باعث بروز حملات قلبی و سکته شود.
2- باعث انقباض و بسته شدن راههای تنفسی و درنتیجه تشدید حملات آسم میشوند.
3- باعث افزایش التهابات ناشی از استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید میشوند، در نتیجه تخریب مفاصل را در این شرایط بیشتر میکنند.
4- باعث آسیب سلولهای دیواره روده و تبدیل آنها به سلولهای سرطانی میشوند.
خوشبختانه ویتامین C و بتاکاروتن بعنوان آنتیاکسیدانهای قوی ( که هر دو در هندوانه به مقدار فراوان وجود دارند)، رادیکالهای آزاد را به دام انداخته و از اثرات مخرب آنها در بدن جلوگیری میکنند .
در تعدادی از مطالعات علمی ثابت شده است که دریافت بالای ویتامین C و بتاکاروتن، خطربروز بیماریهای قلبی، اسپاسم راههای تنفسی در بیماری آسم و سرطان روده را کاهش میدهد و نیز شدت علائم استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید را کم میکند.
یک لیوان هندوانه 20درصد نیاز روزانه به ویتامین C و 14 در صد نیاز روزانه به ویتامین A را تامین میکند.هندوانه از لحاظ ویتامینهای گروه B نیز که برای تولید انرژی لازم هستند، غنی است و منبع خوبی از ویتامینهای B1،B6،B5 (اسید پانتوتنیک)، بیوتین (یک نوع ویتامینB) و نیز منیزیوم، پتاسیم و فیبر غذایی است. پس می توان گفت که دارای ارزش غذایی بالایی است.
هندوانه دارای آب فراوان و انرژی کمی است در نتیجه نسبت به سایر میوهها ، مواد مغذی بیشتری در هر کالری دارد که نشاندهنده اثرات مفید آن در بهبود سلامتی بدن است.
لیکوپن آنتیاکسیدان قوی است که در گوجهفرنگی بخصوص محصولات پخته آن، هندوانه و انبه به مقدار فراوان وجود دارد و جذب آن از محصولات پخته گوجهفرنگی مثل سس و رب گوجهفرنگی که مقدار کمی روغن مثل روغن زیتون داشته باشند، به خوبی صورت میگیرد.مطالعات زیادی در مورد لیکوپن و اثرات ضد سرطانی آن انجام شده است و نشان داده بر خلاف سایر رنگدانههای غذاهای گیاهی که فقط در حیوانات موثر بودهاند، لیکوپن در مطالعات انسانی هم دارای اثرات ضد سرطانی بوده است.
این سرطانها شامل: سرطان پروستات، سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان ریه و سرطان روده بزرگ بوده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر