برای خوب پیر شدن، چه بخوریم؟


برای خوب پیر شدن، چه بخوریم؟
افسوس، حتی اگر بوتاکس عزیز هم بتواند، برای مدتی چین و چروک ها را از بین ببرد، باز هم نمی‌توان به هیچ وجه از روند پیری فرار کرد!

پیری همراه با تمام دردها و بیماری های مختلف و متفاوتش فرامی‌رسد. تأثیر تغذیه بر سلامت ما تردید ناپذیر است...
برای بیشتر زندگی کردن، باید چه بخوریم؟
میوه ها و سبزیجات
"تغذیه می‌تواند، تنها داروی تو باشد". این دستور شناخته شده از تعالیم بقراط است، این پزشک و فیلسوف یونانی (تولد 460 قبل از میلاد و مرگ 370 قبل از میلاد)، به عنوان پدر پزشکی شناخته می‌شود.
ضمناً او را باید پدر رژیم درمانی هم دانست زیرا او از آن موقع همه را به داشتن تغذیه ای سرشار از میوه و سبزیجات توصیه می‌کرد. از آنجایی که خود او 90 سال زندگی کرد، منطقاً می‌توان نتیجه گرفت که او تعالیم خود را در زندگی به کار برده بود.
تعالیم و دستورات وی که امروزه مورد بررسی زیادی قرار می‌گیرند. تحقیقات زیادی این موضوع را اثبات کرده اند: تغذیه ای که میوه ها و سبزیجات در آن و در هر وعدۀ غذایی جایگاه مهمی دارند، عامل مهمی برای حفاظت از سلامتی در مقابل بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها است.
و این در حالی است که هر چه سن افزایش یابد، احتمال ابتلا به این بیماری ها نیز بیشتر می‌‌شود. پس تا جایی که ممکن است، بیشتر و بیشتر از این مواد بهره ببرید!
مصرف میوه ها و سبزیجات
امروزه سفارش به مصرف 5 واحد میوه و سبزی در روز می‌شود. که در کل برابر است با 300 گرم میوه و 400 تا 500 گرم سبزیجات.
یک سیب بزرگ یا یک پرتقال سالم حدوداً 250 گرم، و یک گلابی، حدود ده تا توت فرنگی یا یک مشت گیلاس، حدوداً 150 گرم وزن دارند.
بنابراین کافی است که هر وعدۀ غذایی را با یک میوه تمام کنید. و/یا آن را صبح یا بعد از ظهر به عنوان عصرانه بخورید.
اما دربارۀ سبزیجات بهترین و مطمئن ترین راه حل، خوردن آنها درون یک سوپ است! دستور العمل های سوپ های گرم برای زمستان و سوپ های سرد برای تابستان، را از دست ندهید. واقعآً پیدا کردن انواع مختلف سبزیجات در تمام فصول سال غیرممکن است. شما می‌توانید مقادیر زیادی از آنها را آماده کنید و بگذارید در فریزر منجمد شود.
سوپ بخش عمده ای از نیاز روزانه به سبزیجات را تأمین می‌کند اما باعث نمی‌شود که شما خوراک ماهی، گوشت قرمز یا گوشت مرغ را با آنها تزیین نکنید و یا از این خوراکی های سودمند به عنوان پیش غذایی تهیه شده از مواد خام یا به همراه پنیر و کاهو بهره نبرید. 
سیر و روغن زیتون
ژان کلمان، که دارندۀ بالاترین طول عمر [در فرانسه] است و در 122 سالگی مرد، می‌گفت که این طول عمرش را مدیون روغن زیتون بوده است، که همراه با سیر در تمام غذاهایش استفاده می‌کرد. او هر جمعه آیولی (روغن زیتون و سیر) درست می‌کرد، این غذا، غذای محلی محل تولدش یعنی آرلس بود.
اما امروزه می‌دانیم که روغن زیتون برای سیستم قلبی عروقی مفید است و همچنین به عنوان عامل محافظت در مقابل برخی سرطان ها به شمار می‌آید.
در مورد سیر هم، ثابت شده که یک خوراکی فوق العاده است، سیر پر از آنتی اکسیدان های قوی و مفید برای پیشگیری از بیماری های مربوط به کهنسالی است.
یکی از بهترین روش ها برای استفادۀ آسان سیر، کنسرو درست کردن از آن است.
روش تهیه: سیر را به دو قسمت تقسیم کنیم (بدون کندن پوستش)، آنها را درون یک تابه می‌گذاریم، روی سیرها را با روغن زیتون می‌پوشانیم و می‌گدازیم 30 تا 40 دقیقه بپزد. سپس آن را درون یک بطری نگه می‌داریم، و هر وقت خواستیم غذا درست کنیم، روی سبزیجات، سوپ، ماکارونی، برنج، مزه دهندۀ کباب، ماهی درون فر و ... می‌ریزیم.
ماهی، کاهو فرنگی و روغن کلزا
چه قدر از این سه مادۀ غذایی استفاده می‌کنید؟ اینها سرشار از اسیدهای چرب چند حلقه ای غیر اشباعِ امگا 3 هستند.
هر چه دانشمندان بیشتر بر روی فعالیت امگا 3 بر بدن ما تمرکز می‌کنند، فواید بیشتری از آن کشف می‌کنند. امگا 3 واقعاً یک محفاظ بسیار قوی در مقابل بیماری هایی است که از چهل سالگی به بعد ما را تهدید می‌کنند. نه تنها در مقابل بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها از ما محافظت می‌کند بلکه برای مبارزه با آرتروز و آلزایمر نیز مفید است.
مصرف ماهی، خصوصاً ماهی های چرب، مانند ساردین، ماهی خال دار، ماهی تن سفید، ماهی آزاد و غیره، بسیار مهم است. این ماهی ها غنی ترین ماهی ها از امگا 3 هستند و باید حداقل سه بار در هفته مصرف شوند. همزمان با مصرف ماهی، گوشت قزمز را که حاوی اسیدهای چرب اشباع و کلسترول است، کمتر بخورید، گوشت قرمز جزء خوراکی هایی نیست که تولد صد سالگی تان را برای تان به ارمغان بیاورد.

اما دربارۀ کاهو فرنگی، در فصولی که وجود ندارد (پاییز/ زمستان)، به جای آن از کاهو یا اسفناج که حاوی امگا 3 است، بهره ببرید. تمام اینها را می‌توانید در یک سالاد فصل به همراه روغن کلزا آماده کنید!
ماستافسانه ای هست که می‌گوید، ماست را یک فرشته آورده تا عمر ابراهیم را طولانی کند. در آغاز قرن بیستم، پرفسور مچنیکوف (برندۀ نوبل بیولوژی) موضوع طول عمر را در انستیو پاستور اروپا مورد پرسش و بررسی قرار داد: تعداد بسیار زیادی از افراد بالای صد سال در بلغارستان جنوبی مشاهده شدند. در حالی که در این دوران، نمی‌توان افراد بالای صد سال زیادی را مشاهده کرد!
در این کشور چه چیزی زیاد مصرف می‌شود؟ ماست. او شروع به تحقیق دربارۀ این فرآورده کرد و نقش آن در فرآیندهای "عفونت روده ای" را کشف نمود، این فرآیند یکی از عوامل اصلی پیر شدن است.
در واقع هیچ رابطۀ علمی بین مصرف منظم ماست و طول عمر وجود ندارد. اما نقش باکتری های روده ای در تنظیم سیستم ایمنی بدن آشکار شده است. و تعداد این باکتری ها در ماست کم نیست. یک سیستم ایمنی که خوب دفاع می‌کند، مانع از مرگ زودرس می‌شود...
اما مصرف ماست یک فایدۀ مهم دیگر هم دارد و آن هم مقدار زیاد کلسیمش است. میزان کافی این نمک معدنی سرمایه ای برای جلوگیری از پوکی استخوان و بیماری های استخوانی است که از حدود شصت سالگی ظاهر می‌شوند استخوان ها را ضعیف می‌کنند.
نان کامل و آب
نان کامل سرشار از فیرهایی است که نقش مهمی در توقف روند پیری و احتمال مرگ زودرس دارند. این نان حاوی کربوهیدرات های ملایمی است که برای حفظ تعادل بدن در هر سنی ضروری هستند. می‌‌توان نان هایی را انتخاب کرد که سرشار از دانه های کتان هستند، به خاطر دارید که دانه های کتان منابع سرشاری برای تأمین امگا 3 بودند!
هیچ چیز جای آب را نمی‌گیرد، زمانی که بدن مان بدون آب می‌شود، احساس بدی داریم. ضمناً هر چه افراد پیرتر می‌شوند، کمتر آب می‌نوشند!
و شکلات!
شکلات مملو از امگا 3 است. کاکائو هم پر است از فلونوئیدهای محافظت کننده.
شکلات لذت و احساس خوبی را در فرد ایجاد می‌‌کند، حس شادی و لذت هر علتی که داشته باشد، بهترین شرایط را برای زمان پیری فراهم می‌کند. 

منبع:http://www.seemorgh.com/health/default.aspx?tabid=2090&conid=128361

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر