پخت طولانی مدت سبزی از ارزش غذایی موجود در آن می کاهد

 بهتر است افراد در صورت تمايل به سرخ كردن سبزيجات، آن را فقط با روغن و حرارت کم تفت دهند زيرا پخت طولانی مدت سبزی از ارزش غذایی و ویتامین های موجود در آن می کاهد.
دكتر فروزان صالحي كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: گروه سبزی ها در دومین ردیف هرم غذایی قرار دارند که برای حفظ مقاومت بدن در برابر عفونت ها، ترمیم زخم ها، دید در تاریکی و سلامت پوست ضروری است.
وي با بيان اين كه مصرف روزانه 3 تا 5 واحد از گروه سبزي ها براي افراد بزرگسال ضروري است،‌ تصريح كرد:‌
افراد بايد سبزی‌های خام را در برنامه‌ غذایی روزانه خود قرار دهند و در هر وعده غذایی حتما در کنار غذا از سبزی ها استفاده كنند.
دكتر صالحي با تأكيد بر اين كه افراد بايد قبل از مصرف سبزی ها به صورت خام، آنها را به دقت شسته و ضد عفونی کنند،‌ ابراز داشت: به هنگام خريد، آماده كردن و ذخيره كردن سبزي ها آن ها را از گوشت، مرغ و ماهي خام جدا نگه داشته و سعی کنند سبزی ها را به صورت خام مصرف کنند زيرا ویتامین های آن بیشتر حفظ می شود.
به گفته اين كارشناس تغذيه، برای پختن سبزی ها بهتر است از آب کم استفاده کرده و آب حاصل از پختن سبزی ها را در غذا استفاده كرد.
دكتر صالحي خاطرنشان كرد: لازم است ابتدا آب را جوش‌ آورده سپس انواع سبزی ها را در آب در حال جوش بریزند، زیرا با این روش آنزیم‌های موجود در سبزی حفظ می‌شوند و ویتامین‌ها هم در اثر حرارت کمتر آسیب‌ می‌بینند.
گفتني است: هر واحد از این گروه معادل یک لیوان سبزی برگی مثل کاهو و سبزی خوردن، نصف لیوان سبزی پخته یا سبزی خام خرد شده، یک عدد سیب زمینی متوسط، نصف لیوان نخود سبز، كلم بروكلی، لوبیا سبز، هویج خردشده، جوانه گندم، قارچ پخته و یك عدد گوجه فرنگی متوسط است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر