انجیر

(Figs)
درخت انجیر از زمانهای بسیار قدیم وجود داشته و از آن استفاده زیادی می شده است . در تورات از این درخت نام برده شده و اشعیای نبی یكی از انبیای بنی اسرائیل خرقیا پادشاه آن زمان را در حدود ۷۰۰ سال قبل از میلاد با انجیر مداوا كرده است .درخت انجیر بومی آسیای غربی و كشورهای مدیترانه است و از آنجا به عربستان ، سوریه و اسرائیل برده شده است .درخت انجیر در نزد یونانیان مقدس و محترم بوده بطوریكه صدرات ان ممنوع اعلام شده بود .


شاعران و نویسندگان یونانی مانند هومر ، هرودوتوس و افلاطون در نوشته ها و اشعار خود آنرا ستوده اند در اوائل قرن هجدهم ، انجیر بوسیله میسیونرهای مذهبی اسپانیایی به كالیفرنیا برده شد و امروزه بمقدر زیاد در این ایالت و ایالات جنوبی آمریكا كشت می شود.حدود ۸۵ درصد از محصول انجیر بصورت خشك ببازار عرضه می شود زیرا انجیر رسیده زود خراب می شود .انجیر درختی است با برگهای زرد و پنجه ای برنگ سبز خاكستری كه بلندی آن تا شش متر می رسید و چون در مقابل سرمای شدید مقاومت ندارد بنابراین در مناطق معتدله و گرمسیر كشت می شود .درخت انجیر معمولا از سال چهارم شروع به میوه دادن می كند و تا سن بیست سالگی میوه می دهد.تركیبات شیمیایی:انجیر میوه مغذی و خوش طعمی است ، دارای مواد قندی ، مواد ازته ، چربی ، مواد معدنی ، آمینو اسید ،‌ آنزیم های مختلف و كاروتن می باشد . در برگهای آن حدود ۰/۰۶ درصد مواد تلخی مانند فیكوسین Ficusin و برگاپتین Bergaptene وجود دارد .شیره سفیدی كه با شكستن شاخه های درخت انجیر و یا از میوه نارس آن خارج می شود بسیار سمی است و اگر بر روی پوست زده شود سلولها را از بین برده و میكشد .برگهای انجیر دارای كوسایداروتین Glycosiderutin می باشد .در صد گرم انجیر رسیده و تازه مواد زیر موجود است :انرژی ۸۰ كالری مواد قندی ۴ گرم پروتئین ۱/۵ گرم چربی ۰/۵ گرم كلسیم ۲۰ گرم فسفر ۵۵ میلی گرم سدیم ۳۵ میلی گرم پتاسیم ۶۵ میلی گرم ویتامین آ ۸۰ واحد ویتامین ب ۱ ۰/۲ میلی گرم ویتامین ب ۳ ۰/۷ میلی گرم ویتامین ث ۲ میلی گرم ویتامین ث ۲۵ میلی گرم
خواص داروئی:خواص طبی میوه انجیر
انجیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است .۱)انجیر تعرق بدن را زیاد می كند .۲)ادرار آور است .۳)حرارت بدن را كاهش می دهد .۴)چاق كننده است و آنهائیكه می خواهند وزن اضافه كنند و یا برای بیمارانی كه دوره نقاهت خود را می گذرانند بسیار مفید است . بدین منظور می توان آنرا با شیر سویا مخلوط كرده و بین غذاها خورد.۵)انجیر یبوست را برطرف می كند و یكی از بهترین میوه ها برای تمیز كردن روده بزرگ و رفع یبوست است . در قیم برای از بین بردن یبوست از شربت انجیر استفاده می كردند .۶)برای درمان ناراحتیهای سینه حدود ۲۰ گرم از خرما ، عناب ، انجیر خشك و مویز را با هم مخلوط كرده و آسیاب كرده سپس این پودر را با یك لیتر آب جوشانده تا حجم آن به نصف برسد . از این جوشانده می توان بمقدر سه فنجان در روز مصرف نمود .۷)جوشانده انجیر خشك درمان كننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی ، كلیه ، ذات الریه ، ذات الجنب ، سرخك ،مخملك و آبله می باشد .جوشانده غلیظ انجیر خشك برای رفع سرمخدرگی بسیار مفید است .۹)برای برطرف كردن سیاه سرفه ، برونشیت و ذات الریه از قهوه انجیر استفاده كنید و برای درست كردن این قهوه انجیر را ابتدا بو داده و سپس آنرا آسیاب كنید تا بصورت پودر داراید .۱۰)انجیر دستگاه هاضمه را تقویت می كند .۱۱)انجیر برای درمان سوء هاضمه مفید است .۱۲)سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر دربانوان شیر ده مفید است .برای تهیه سوپ ، انجیر نارس را با گوشت بپزید .۱۳)برای برطرف كردن ورم گلو ، ۵۰ گرم انجیر زرد را در ۵۰۰ گرم شیر ریخته و مدت ۱۵ دقیقه بگذارید سپس آنرا غرغره كنید و مقدری از آنرا نیز بنوشید ( می توانید آنرا با عسل هم شیرین كنید .)۱۴) جوشانده انجیر خشك در شیر برای درمان آنژین ، ورم لثه و ورم مخاط دهان نیز موثر است .۱۵)یكی از داروهای بسیار موثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل ، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه میباشد . این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج كرده و درد را از بین می برد.۱۶)انجیر را می توان همراه با میوه های دیگر مصرف كرد انجیر با میوه های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست .۱۷)انجیر برای آنهائیكه قند خونشان پائین می آید و یكباره احساس ضعف می كنند مناسب است زیرا قند آن بسرعت در روده كوچك جذب می شود.۱خوردن انجیر باعث افزایش نیروی بدنی می شود .۱۹)انجیر تقویت كننده كبد است .۲۰)اگر ترشح ادرار كم باشد خوردن انجیر باعث ازدیاد آن می شود .۲۱)برای برطرف كردن ورم بناگو ش و دمل ها ، ضمادی از انجیر خشك با در و و گندم درست كرده و روی ورم دمل بگذارید .۲۲)دم كرده انجیر با شنبلیله برای سینه درد و رفع خشونت سینه مفید است .۲۳)برای رفع ورم طحال ، انجیر را به مدت نه روز در سركه خیس كنید و هر روز پنج عدد آنرا با سركه بخورید .۲۴)انجیر ضد سرطان است .۲۵)انجیر در معالجه بیماریهای پوستی موثر است .خواص شیره درخت انجیر
شیره درخت انجیر طعم تلخ و سوزنده ای درد :۱.مسهل بسیار خوبی است .۲.دارای دیاستازهای مختلفی است و برای نرم و تدر كردن گوشت بكار می رود .۳.شیره درخت انجیر را اگر بمدت چند روز روی زگیل و یا میخچه پا بگذارید آنرا از بین می برد .۴.برای معالجه بیماریهای پوستی مفید است .۵.شیره درخت انجیر را با زرده تخم مرغ و یا روغن مخلوط كنید و روی زخم ها بگذارید باعث التیام آنها خواهد شد .۶.ضماد شیره درخت انجیر با شنبلیله برای رفع نقرس مفید است .۷.برای معالجه جراحت های پوستی ضمادی از شیره درخت انجیر با در جو درست كرده روی آنها بگذارید .۸.مالیدن شیره درخت انجیر بر روی سر از ریزش مو جلوگیری می كند .خواص برگ انجیر
۱)برگ پخته درخت انجیر ملین است .۲)برگ انجیر را له كنید و برای برطرف كردنناراحتیهای گوارشی استفاده كنید
۳)برای برطرف كردن ورم و تومورهای مختلف برگ انجیر را روی این قسمت ها بگذارید .۴)جوشانده ساقه های جوان درخت انجیر آب اضافی را از بدن خارج می كند .۵) برای درمان اسهال های ساده و خونریزی های مختلف از جوشانده پوست تازه درخت انجیر استفاده كنید .مضرات :انجیر برای كبدهای ضعیف مناسب نیست و آنهائیكه كبد ضعیف دارند باید انجیر را با گردو بخورند.زیاده روی در مصرف انجیر تولید نفخ شكم و اسهال كرده و برای چشم نیز مضر است

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر