افراد مبتلا به لنفوم معمولاً به انرژی بیشتری نیاز دارند. نیاز به انرژی ممکن است در طی درمان لنفوم بوسیله شیمی درمانی و یا در صورت وجود عفونت و درجه حرارت بالای بدن ،افزایش یابد. منابع مفید جهت تامین انرژی شامل غذاهای نشاسته ای، انواع کیک، بیسکوئیت، سیب زمینی، برنج، کره، خامه و ماکارونی است.
در
ضمن پروتئین برای سالم نگه داشتن و ساختن ماهیچه ها و سلول ها لازم می
باشد. بسیاری از بیماران مبتلا به لنفوم نیاز به پروتئین زیاد دارند .
منابع غنی جهت تامین پروتئین شامل گوشت قرمز، مرغ ،ماهی، شیر ، پنیر، ماست ، تخم مرغ، آجیل( مغزها ) و حبوبات است.
ویتامین ها و مواد معدنی اگر به مقدار زیاد دریافت شوند می توانند مضر باشند.
تحقیقات نشان می دهد بیمارانی که خوب تغذیه می شوند، دوزهای بالاتر شیمی درمانی را بهتر تحمل می کنند و افراد مبتلا به سوء تغذیه زودتر خسته می شوند.
درمان و بخصوص شیمی درمانی در بیمارانی که دارای تغذیه کافی و مناسب هستند، بهتر جواب می دهد. تحقیقات نشان می دهد بیمارانی که خوب تغذیه می شوند، دوزهای بالاتر شیمی درمانی را تحمل می کنند و افراد مبتلا به سوء تغذیه زودتر خسته می شوند. با استفاده از رژیم پرکالری و پرپروتئین ،افراد مبتلا به این بیماری بهترمی توانند وزن از دست رفته خود را جبران کنند.
برای افزایش دریافت انرژی باید موارد زیر را در نظر داشت :
1- مصرف میان وعده بین وعده های اصلی ، مثل بیسکوئیت، سیب زمینی (چیپس)، نان سوخاری
2- مصرف شیر و ماست پرچرب
3- مصرف بیشتر کره ومارگارین
4- استفاده از غذاهای سرخ شده اگر قابل تحمل هستند.
5- مصرف بیشتر سس مایونز و سایر سس های پرچرب در تهیه ساندویچ ها و سالادها
6- استفاده بیشتر از پنیر پیتزا در تهیه پیتزا و سایر غذاها
عوارض جانبی شیمی درمانی مثل کاهش اشتها، زخم دهان، تهوع و تغییر حس چشایی ممکن است توانایی افراد را در خوردن و آشامیدن تحت تاثیر قرار دهد.
راه حل هایی را برای رفع هر یک از این مشکلات بیان می کنیم :
افرادی که شیمی درمانی
می شوند و سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف می باشد ، باید از مصرف شیر و
محصولات لبنی پاستوریزه نشده مانند تخم مرغ خام، تخم مرغی که کم پخته شده،
مغز، ماهی خام یا ماهی نیمه پخته شده خودداری نمایند.
افرادی که شیمی درمانی
می شوند و سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف می باشد ، باید از مصرف شیر و
محصولات لبنی پاستوریزه نشده مانند تخم مرغ خام، تخم مرغی که کم پخته شده،
مغز، ماهی خام یا ماهی نیمه پخته شده خودداری نمایند.
زهرا قرهی-کارشناس تغذیه
منبع: تبیان
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر