تغذيه مناسب براي گروه خوني B


نوشته : دكتر الهام اميرآذر 
مكمل‌هاي پيشنهادي براي گروه خوني B: منيزيم  برنامه ورزشي گروه خوني B: بهترين ورزش براي اين گروه تمرينات نرمشي و آرامبخش است. 
 چاي گياهي B: تركيب شده است از گلسرخ، نعناع و شيرين بيان به نسبت‌هاي مساوي .

گروه خوني B
شخصيت و خصوصيات رفتاري گروه خوني B: از نظر طبايع با طبع ملايم مطابقت دارد: انعطاف‌پذيري و سازشكاري، خلاق، داراي ثبات رواني مناسب، صلح‌طلب، بين جسم و روح آنان هماهنگي خاصي وجوددارد تمايل به چاق شدن دارند. گروه خوني B از بسياري جهات شبيه گروه خوني O مي‌باشد. رژيم غذايي اين گروه قلمرويي از حيوانات (گوشت) و سبزي، لبنيات و غذاي دريايي است. اين گروه بيشتر مستعد بيماري‌هاي عجيب مثل MS ضعيف و مزمن مي‌باشند. در حالات بيمارگونه به علت افت قندخون دچار تعديل شديد به شيريني‌جات و تجمع مايع در بدن (ادم) هستند. بنابراين پرهيز از خوردن مايعات و آب در اين گروه بسيار مفيد است. بسياري از اين گروه تمايل به ناخنك زدن و خرده‌خواري دارند. اين گروه خوني بايد از خوردن مايعات زياد، عدس، ذرت، بادام زميني، گوجه‌فرنگي و جوجه‌ كباب پرهيز كنند. زنجفيل، نعناع فلفلي و جين سينگ براي آنها مفيد است (زنجفيل و نعناء فلفلي براي تسكين گوارش و جين‌سينگ تسكين اعصاب). شيرين‌بيان خاصيت ضدويروس و تنظيم‌كننده قندخون بوده و از اشتهاي كاذب و ورم معده جلوگيري مي‌كند.
خوراكي‌هاي بسيار سودمند (جنبه دارويي دارد): گوشت‌ها، ماهي، لبنيات، روغن زيتون، دانه‌هاي غذايي (بادام و گردو) و حبوبات (لوبياي قرمز و سويا) آرد برنج، سبزي نظير، چغندر، هويج، سيب‌زميني، گل كلم،  جعفري، كلم قرمز و سفيد، بادمجان، موز، انگور، آناناس، آلو، توت، ادويه كاري، زنجفيل، گل سرخ، جين‌سينگ، مريم گلي، چاي‌سبز و شيرين‌بيان


خوراكي‌هاي مضر: گوشت‌هايي نظير جوجه، مرغ، كبك، ماهي دودي، ميگو، بستني، روغن كانولا، روغن و ذرت، روغن آفتابگردان، بادام هندي، پسته، بادام زميني، تخمه كدو و آفتابگردان، بذر خشخاش، عدس، لوبياي سياه، سبوس گندم، كورن فلكس، آرد جو، آرد گندم، چاودار، زيتون، كدو حلوايي، ذرت (بلال)، تربچه، نارگيل، انار، ريواس، خرمالو، گوجه‌فرنگي، سس گوجه‌فرنگي، صبر زرد، سنا، دارچين و فلفل سياه البته با دانستن سطح هر يك از خوراكي‌هاي فوق مي‌توان از ضرر آنها كاست؛ مثلاً بستني زعفراني خورده شود، پسته با آبليمو، شير با عسل و ...).


 برنامه غذايي براي گروه خونيB 
برنامه اول
 صبحانه (انتخاب اول): 2 قطعه نان سنگك+ ماست + پنير گياهي+ تخم‌مرغ آبپز  
صبحانه (انتخاب دوم): يك تكه نان كوچك
ناهار: سالاد مخلوط: كاهو، خيار، پيازچه، كرفس، پنير گوسفند، روغن و ليمو.  موز+ چاي سبز يا چاي گياهي B
عصرانه: كيك سيب+ چاي گياهي B .
شام (انتخاب اول): كباب بره+ مارچوبه بخارپز+ پلوي زعفراني سبزي‌هاي بخارپز (كلم)+ ماست    شام (انتخاب دوم): گوشت بره خردشده پخته+ مارچوبه


 برنامه دوم
 صبحانه (مشترك): غلات تهيه شده از برنج (برنجك) و شير بدون چربي و موز+ آب انگور    ناهار (انتخاب اول): پنير همراه گوشت سينه بوقلمون+ 2 تكه نان سنگك+ خردل يا مايونز+ سالاد سبزي   
ناهار (انتخاب دوم): 3 تكه گوشت سينه بوقلمون+ يك تكه نان+ كمي خردل
شام (مشترك): ماهي كباب شده+ سبزي‌هاي بخارپز+ سيب‌زميني با اكليل كوهي + چاي گياهي B


 برنامه سوم
 صبحانه (انتخاب اول):گردو و شير بز يا شير كم چرب+  1 عدد تخم‌مرغ + آب گريپ فروت    صبحانه (انتخاب دوم): پفك برنج (برنجك) با شير بز يا شير كم‌چرب
ناهار (انتخاب اول): سالاد اسفناج+ نصف فنجان تن ماهي مايونز+ 2 عدد نان برنجي (كلوچه)      ناهار(انتخاب دوم): نصف فنجان تن ماهي+ 1 تكه نان كوچك
عصرانه (انتخاب اول): نان برنجي+ سيب    عصرانه (انتخاب دوم): ماست كم‌چرب با كشمش
شام (مشترك): سالاد سبزي+ ماست+ چاي گياهي B  
توضيح: در صورتي كه نياز به گرفتن رژيم غذايي داريد مي‌توانيد يك تا دو وعده مياني رژيم‌هاي فوق را از برنامه غذايي‌تان حذف كنيد.


طرز تهيه چند نوع غذا
خوراك بره و مارچوبه بخارپز شده
مواد لازم براي 2نفر:
مارچوبه 500 گرم
گوشت بره خردكرده 250 گرم
پياز خردكرده 1 عدد (متوسط)
كره خالص 2 قاشق سوپخوري
آب 1 پيمانه
نمك و فلفل به ميزان لازم
آب ليموترش تازه 2 قاشق سوپخوري
روش تهيه:
مارچوبه را به اندازه بند انگشت خرد كرده، شسته و آبكش كنيد. گوشت را با پياز و كره تفت دهيد تا رنگ آن برگردد. سپس آب و نمك و فلفل را به آن اضافه كنيد تا گوشت پخته شود. مارچوبه را اضافه كرده و بگذاريد تا 15 دقيقه بپزد و بعد آب ليمو را درون غذا بريزيد.

سالاد اسفناج
مواد لازم براي 2-4 نفر:
اسفناج خردكرده 200 گرم
آب ليموترش تازه 2 قاشق سوپخوري
روغن زيتون يك‌چهارم قاشق سوپخوري
پيازچه خردكرده 50 گرم
نمك و فلفل به ميزان لازم
روش تهيه:
اسفناج را در ظرف مناسبي بريزيد و كمي نمك لابه‌لاي آن بپاشيد. بعد از اينكه آب اسفناج كشيده شد و آب اضافي آن را خارج كرديد. آبليمو، روغن زيتون، پيازچه، نمك و فلفل را به آن اضافه كنيد و سالاد را سر سفره ببريد.

برنج زعفراني معطر
مواد لازم براي 4 نفر:
پياز 1 عدد (درشت)
هل كوبيده 2 عدد
پودر تخم‌گشنيز 1 قاشق چايخوري
پودر جوزهندي 1 قاشق چايخوري
روغن زيتون خالص 3 قاشق سوپخوري
زعفران حل كرده غليظ 1 قاشق سوپخوري
گلاب 2 قاشق سوپخوري
برنج سبوسدار 2 پيمانه
آب جوشيده سرد    4 پيمانه
روش تهيه:
ابتدا پياز را خردكرده به همراه تمامي ادويه‌جات، به‌جز زعفران درون روغن تفت دهيد. اكنون زعفران را به مخلوط اضافه كنيد. نصف گلاب را به مخلوط پياز بيفزائيد و بگذاريد تا 15 دقيقه بجوشد و سپس برنج و آب را درون آن بريزيد و بگذاريد برنج حدود
35-40 دقيقه درون مخلوط بجوشد و سپس بقيه گلاب را اضافه كنيد. در ظرف برنج را بگذاريد و صبر كنيد تا برنج با حرارت ملايم دم بكشد.
كباب ماهي
مواد لازم براي 4 نفر:
كره آبكرده 6 قاشق سوپخوري
سس فلفل تند 1 قاشق چايخوري
سير له‌كرده 1 حبه
فيله ماهي 4 تكه (200 گرمي)
برنجك آسياب كرده 1 پيمانه
جعفري خردكرده 2 قاشق سوپخوري
روش تهيه:
كره، سس فلفل و سير را مخلوط كرده و 4 قاشق چايخوري از آن را درون ظرف فر بريزيد. فيله‌هاي ماهي را به برنجك آغشته كنيد و سپس بقيه مخلوط را روي آن بريزيد و حدود 10- 15 دقيقه با دماي 180 درجه سانتيگراد در طبقه وسط فر قرار دهيد تا كباب شوند. بعد جعفري خردشده را روي فيله‌ها بريزيد و غذا را سر سفره ببريد.

سيب‌زميني كبابي با اكليل كوهي
مواد لازم براي 4-6 نفر:
سيب‌زميني خرد كرده 6 عدد (متوسط)
روغن زيتون خالص يك‌چهارم پيمانه
اكليل كوهي خشك 2 قاشق چايخوري
فلفل قرمز به ميزان لازم
روش تهيه:
تمامي مواد را مخلوط كرده و درون ظرف فر قرار دهيد و حدود يك ساعت در حرارت 350 فارنهايت يا 180 درجه سانتيگراد فر بگذاريد. حالا غذا آماده است و مي‌توانيد آن را با سالاد يا سبزي‌هاي پخته ميل كنيد.
يادآوري: نام ديگر اكليل كوهي؛ رزماري است كه در عطاري‌ها يافت مي‌شود.

ماست با گياهان معطر
مواد لازم:
ماست 1 كيلوگرم
سير      1 حبه
پودر آويشن 1 قاشق چايخوري
پودر مرزنجوش 1 قاشق چايخوري
پودر ريحان خشك 1 قاشق چايخوري
روغن زيتون 1 قاشق سوپخوري
نمك و فلفل به ميزان لازم
روش تهيه:
ماست را درون كيسه‌اي بريزيد و بگذاريد حدود چهار ساعت و نيم الي پنج ساعت بماند تا آب آن كاملاً گرفته شود. آنگاه ماست را درون ظرف ريخته و تمامي مواد فوق به اضافه روغن زيتون را با آن مخلوط كنيد، سپس روي ظرف را پوشانده و بگذاريد يكي دو ساعت در يخچال بماند. مخلوط فوق آماده مصرف است. مي‌توانيد آن را با سبزي‌هاي خام ميل كنيد.

منبع: ‌دوره سه جلدي كتاب
شناخت طبايع دكتر سيدعلي ابوالحبيب

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر