نوشته : تحريريه دنياي تغذيه
فشار
خون بالا، کلسترول بالای خون، چاقی، بیتحرکي و سیگار کشیدن عوامل خطرسازی
هستند که ریسک ابتلابه بیماریهای قلبی - عروقی و سکتههای قلبی و مغزی را
افزایش میدهند. اگر پزشک تشخیص داده که به پرفشاری خون مبتلا هستید، حتما
سعی کنید کلسترول خونتان را کاهش دهید تا خطر سکتههای قلبی و مغزی کاهش
یابد. شما میتوانید با خوردن غذاهای سالم و پرهیز از غذاهای چرب، کلسترول
خونتان را پایین بیاورید. اگر رژِیم غذایی سالم را به درستی رعایت کردید و
باز هم میزان کلسترول خونتان بالا بود، آن وقت پزشک برای پایین آوردن
کلسترول شما داروهایی را تجویز میکند.
براي كاهش میزان کلسترول خون باید از مصرف گوشت قرمز و سسها پرهیز کنید.
غذاهایی را که حاوی چربیهای اشباع هستند، از برنامه غذاییتان حذف و هنگام مصرف لبنیات، از نوع کم چرب آنها استفاده نمايید. روغن مصرفي شما هم باید حاوی اسید چرب ترانس پایین باشد تا در پایین آوردن کلسترول خون به شما کمک کند. کره و مارگارین(کره گیاهی) را نیز کنار بگذارید. روغن زیتون و روغن ماهی گزینههای بسیار خوبی برای جایگزیني آنها هستند.
اگر با وجود رعایت همه نکات فوق، بازهم کلسترول شما بالا باشد، پزشک داروهایی تجویز میکند تا میزان کلسترول خون را پایین بیاورد. این داروها مانند استاتین عملکرد برخی آنزیمهای کبد را تغییر میدهند تا کبد دیگر کلسترول نسازد. بعضی افراد به طور ارثی میزان کلسترول خونشان بالاست و برای کاهش خطر سکتههای قلبی و مغزی بايد از این داروها استفاده كنند. اگر بیماری قلبی نیز داشته باشید، پزشک حتما برایتان داروی مناسب تجویز خواهد کرد.
مصرف بعضی غذاهای خاص هم میتواند در کاهش کلسترول خون موثر باشد. بلغور جو به خاطر داشتن فیبر میتواند به پایین آوردن کلسترول بد (LDL) کمک کند. سیب، لوبیا، گلابی، برگه آلو، کلم بروکلي و جو نيز برای پایین آمدن میزان LDL بسیار مفید هستند.
نیاسین یا همان ویتامین B3 یکی دیگر از مواد غذایی مفید در کاهش خطر بیماریهای عروق کرونر است. این ماده مانع آزاد شدن اسیدهای چرب از سلولهای چربی میشود و در سنتز هورمونها و تولید انرژی در بدن نقش کلیدی دارد. ما بدون B3 نمیتوانیم زندگی کنیم. همچنین نیاسین عملکرد کلسترول خوب خون(HDL) را نیز تقویت میکند و باعث میشود که مولکولهای LDL در اندازه بزرگتری آزاد شوند. دریافت 3 گرم نیاسین در طی دو هفته میزان کلسترول بد خون را تا 26 درصد کاهش میدهد.
بعضی پژوهشها نشان داده که اضافه کردن مغزها به رژیم غذایی نیز در کاهش میزان کلسترول خون موثر است.
مغزها حاوی چربیهای غیراشباع هستند و میتوانند دیواره ررگها را سالم نگه دارند و قابلیت الاستیکی آنها را افزایش دهند. البته دقت کنید در مصرف آنها زيادهروي نكنيد، زيرا کالری آنها بالاست و موجب چاقی ميشوند و چاقی ریسک بروز سکتههای قلبی و مغزی را افزایش میدهد.
اسیدهای چرب امگا- 3 نيز به کاهش میزان کلسترول خون كمك ميكنند. روغن ماهی، روغن دانه سویا و روغن کانولا حاوي امگا-3 هستند. اگر فشار خون بالا دارید، پايين نگه داشتن کلسترول خون امری حیاتی است.
منبع: دنیای تغذیه ش ۸۵
براي كاهش میزان کلسترول خون باید از مصرف گوشت قرمز و سسها پرهیز کنید.
غذاهایی را که حاوی چربیهای اشباع هستند، از برنامه غذاییتان حذف و هنگام مصرف لبنیات، از نوع کم چرب آنها استفاده نمايید. روغن مصرفي شما هم باید حاوی اسید چرب ترانس پایین باشد تا در پایین آوردن کلسترول خون به شما کمک کند. کره و مارگارین(کره گیاهی) را نیز کنار بگذارید. روغن زیتون و روغن ماهی گزینههای بسیار خوبی برای جایگزیني آنها هستند.
اگر با وجود رعایت همه نکات فوق، بازهم کلسترول شما بالا باشد، پزشک داروهایی تجویز میکند تا میزان کلسترول خون را پایین بیاورد. این داروها مانند استاتین عملکرد برخی آنزیمهای کبد را تغییر میدهند تا کبد دیگر کلسترول نسازد. بعضی افراد به طور ارثی میزان کلسترول خونشان بالاست و برای کاهش خطر سکتههای قلبی و مغزی بايد از این داروها استفاده كنند. اگر بیماری قلبی نیز داشته باشید، پزشک حتما برایتان داروی مناسب تجویز خواهد کرد.
مصرف بعضی غذاهای خاص هم میتواند در کاهش کلسترول خون موثر باشد. بلغور جو به خاطر داشتن فیبر میتواند به پایین آوردن کلسترول بد (LDL) کمک کند. سیب، لوبیا، گلابی، برگه آلو، کلم بروکلي و جو نيز برای پایین آمدن میزان LDL بسیار مفید هستند.
نیاسین یا همان ویتامین B3 یکی دیگر از مواد غذایی مفید در کاهش خطر بیماریهای عروق کرونر است. این ماده مانع آزاد شدن اسیدهای چرب از سلولهای چربی میشود و در سنتز هورمونها و تولید انرژی در بدن نقش کلیدی دارد. ما بدون B3 نمیتوانیم زندگی کنیم. همچنین نیاسین عملکرد کلسترول خوب خون(HDL) را نیز تقویت میکند و باعث میشود که مولکولهای LDL در اندازه بزرگتری آزاد شوند. دریافت 3 گرم نیاسین در طی دو هفته میزان کلسترول بد خون را تا 26 درصد کاهش میدهد.
بعضی پژوهشها نشان داده که اضافه کردن مغزها به رژیم غذایی نیز در کاهش میزان کلسترول خون موثر است.
مغزها حاوی چربیهای غیراشباع هستند و میتوانند دیواره ررگها را سالم نگه دارند و قابلیت الاستیکی آنها را افزایش دهند. البته دقت کنید در مصرف آنها زيادهروي نكنيد، زيرا کالری آنها بالاست و موجب چاقی ميشوند و چاقی ریسک بروز سکتههای قلبی و مغزی را افزایش میدهد.
اسیدهای چرب امگا- 3 نيز به کاهش میزان کلسترول خون كمك ميكنند. روغن ماهی، روغن دانه سویا و روغن کانولا حاوي امگا-3 هستند. اگر فشار خون بالا دارید، پايين نگه داشتن کلسترول خون امری حیاتی است.
منبع: دنیای تغذیه ش ۸۵
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر