بهترين خوراكي‌ها براي زيبايي

نوشته  : سارا حسنلو كارشناس تغذيه 
 در قدیم عقیده بر آن بود که هر خانم بارداری بهتر است میوه‌هایی نظیر هلو و به بخورد تا کودکی زیبا به دنیا آورد. آنها چنین استدلال می‌کردند که خوردن این میوه‌ها به دلیل عطر و طعم منحصر به فردی که دارند، موجب طراوت و زیبایی هر چه بیشتر نوزاد می‌شود و این حالت تا بزرگسالی با کودک همراه خواهد بود. اما به واقع آيا می‌توان با تغییر رژیم غذایی موجب حفظ سلامت پوست خود شده و جوانی خود را تضمین نمود؟ به نظر شما چه میوه‌هایی چنین اثراتی دارند و علت آن چیست؟
گوجه فرنگی:
یکی از بهترین سبزیجاتی که فرایند پیری را به تاخير مي‌اندازد، گوجه فرنگی است. این سبزی در هر 100 گرم خود دارای 620 میکروگرم بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامینA ) می‌باشد. این ویتامین با تقویت سیستم ایمنی و دخالت در رشد و ترمیم بافت‌ها موجب حفظ سلامت پوست می‌شود و اگر به میزان کافی به بدن نرسد، خشکی و زبری پوست و شکنندگی مو و ناخن‌ها را به همراه خواهد داشت.
دانشمندان دانشگاه کنتاکی معتقدند افرادی که روزانه از گوجه فرنگی بیشتری استفاده می‌کنند، دیرتر پیر شده و کمتر به سرطان مبتلا می‌شوند. آنها با مطالعه‌ بر روی 88 زن بالای 75 سال دریافته‌اند افرادی که به طور منظم از این سبزی استفاده مي‌كنند،

میزان قابل ملاحظه‌ای لیکوپن در خون‌شان وجود دارد و به دلیل خواص آنتی اکسیدانی این ترکیب افتادگی پوست و بروز چین و چروک که همگی بر اثر فعالیت هرچه بیشتر رادیکال‌های آزاد در بدن ایجاد می‌گردد، در آنها كاهش مي‌يابد. به علاوه، یک گوجه فرنگی می‌تواند 36 درصد از نیاز روزانه افراد را به ویتامین C تامین نماید که این مقدار در گوجه فرنگی پخته بسیار کمتر می‌شود. وجود این ماده مغذی به همراه بتاکاروتن و لیکوپن، کمپلکس عظیمی از آنتی اکسیدان‌ها است که از بروز پیری زود‌رس جلوگیری مي‌كند. به این منظور توصیه می‌شود که به همراه انواع جوانه‌ها (خصوصا جوانه گندم) و کلم بروکلی مصرف گردد تا این اثرات چند برابر شود.
آناناس:
این میوه مناطق گرمسیری از دیرباز مصارف زیبایی داشته است؛ به طوری که در طب چینی از آن برای درمان آفتاب سوختگی استفاده مي‌شد و در آمریکای جنوبی از آن برای التیام هر چه سریع‌تر زخم‌ها استفاده مي‌كردند که دریافت روزانه 100 گرم از این میوه می‌تواند نیاز روزانه افراد را به ویتامین C به طور کامل تامین نماید.
علاوه بر این ویتامین، در آناناس ترکیبی وجود دارد که به طور معجزه آسایی موجب تسریع ترمیم زخم و جراحات و حتی کبودی پوست می‌‌شود. دانشمندان معتقدند که این ترکیب خاصیت آنزیمی داشته و موجب افزایش جریان خون در ناحیه مجروح می‌گردد؛ به علاوه از تجمع خون در یک ناحیه که سیاهی و کبودی را به همراه دارد جلوگیری می‌كند. اما توجه به این نکته حائز اهمیت است که آناناس، اسید بالایی دارد و برای افرادی که دچار زخم معده هستند مناسب نيست.
انبه:
 آیا فكر می‌کردید انبه نیز جزء میوه‌های مورد توجه  برا ی حفظ جوانی پوست باشد؟ آخرین تحقیقات در این زمینه نشان داده است که مصرف حداقل دو عدد انبه در هفته می‌تواند به میزان قابل ملاحظه‌ای ویتامین C مورد نیاز بدن را تأمین كند. این ویتامین علاوه بر خاصیت آنتی‌اکسیدانی یادشده یک ضد لک قوی است و به دلیل دخالت در ساخت کلاژن و الاستین (پروتئین‌های اصلی بافت پوست) از افتادگی پوست ناشی از افزایش سن در نواحی مختلف این ارگان خصوصا در صورت جلوگیری می‌‌كند.
حتما می‌دانید که مصرف مواد غذایی حاوي آهن اگر همراه ویتامین C به مصرف برسند، جذب آهن چندین برابر می‌شود. بنابراین، با مصرف منابع غذايي آهن غيرهِم ب همراه ویتامینC
کم خونی فقر آهن در افرادی که مدت‌ها به این بیماری مبتلا هستند، درمان می‌گردد؛ زیرا بروز این بیماری به خصوص درخانم‌ها عوارض پوستی چون خشکی پوست، رنگ‌پریدگی، کاهش استحکام ناخن‌ها، به طرف بالا برگشتن  آنها، شکنندگی و ریزش موها دارد که همه آنها مشکلات مهمي برای زیبایی به شمار می‌آیند. آیا می‌دانید، رنگ نارنجی این میوه نیز برای پوست مفید است. وجود این رنگ به دلیل حضور بتا کاروتن مي‌باشد.
گردو و تخمه کدو:
گردو، نیز یکی از مفید ترین مغز‌ها با خاصیت سالم‌سازی پوست مي‌باشد. مي‌دانيد چرا؟
در این مغز مقادیر بالایی کلسیم، آهن، ویتامینE  و از همه مهم‌تر اسید‌های چرب ضروری وجود دارد. پژوهشگران دریافته‌اند، مصرف منظم گردو موجب حفظ آب بافت‌های پوست می‌گردد و ظاهری یکنواخت و صاف به آن می‌بخشد؛ زیرا گردو سرشار از اسید چرب ضروری (در بدن ساخته نمی‌شود و باید از طریق رژیم غذایی وارد بدن گردد) به نام اسید لینولئیک می‌باشد که در حفظ آب در این ارگان بسیار موثر است. درضمن، روی و آهن موجود در این مغز نیز به دلیل دخالت این مواد مغذی در ساخت بافت پروتیینی پوست و خون رسانی به این ارگان بسیار ضروری به نظر می‌رسد.
برخلاف آنکه بسیاری از افراد تصور می‌کنند مصرف گردو موجب تشدید آکنه مي‌شود، بسیاری از متخصصان تغذیه به منظور جلوگیری از آکنه مصرف آن را در حد 2 تا 3 عدد توصیه می‌كنند؛ زیرا با خوردن گردو و دریافت منظم اسید‌های چرب، از تعداد و شدت آکنه‌ها کاسته می‌‌شود.
آویشن:
شاید باور نکنید که در کنار کلیه مواد غذایی یادشده آویشن که به عنوان یک سبزی معطر با ورود پیتزا و لازانیا به رژیم غذایی ما بیشتر مورد استفاده قرار گرفت، نیز در حفظ زیبایی پوست مؤثر است. پژوهشگران به تازگی دریافته‌اند که عصاره روغنی به دست آمده از آویشن فرایند پیری را به تعويق مي‌اندازد. این عصاره سرشار از ترکیبات با خاصیت آنتی‌اکسیدانی است که مانع از اکسیده شدن چربی‌های غیراشباع در دیواره سلول‌ها در بافت‌های مختلف می‌گردد. به علاوه، موجب حفظ خاصیت ارتجاعی سلو‌ل‌ها شده و به این ترتیب از بروز چین و چروک جلوگیری می‌‌كند.



منبع: دنیای تغذیه  ش 84

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر