نوشته : آسيه محمدزاده كارشناس ارشد تغذيه

توصيههاي تغذيهاي
از دريافت وعدههاي غذايي پرحجم اجتناب كنيد. افزايش حجم معده ميتواند باعث تشديد حملات آسم شود.
به منظور رقيق شدن ترشحات، آب و مايعات بيشتري مصرف كنيد.
مصرف مواد غذايي غني از ويتامينهاي A، B6 و روي را افزايش دهيد.
ويتامين C به دليل دارا بودن خاصيت آنتياكسيداني نقش مهمي در بهبود عملكرد ريهها دارد. بنابراين، مقادير بيشتري كلم بروكلي، گريپ فروت، پرتقال، فلفل شيرين، كيوي، آب گوجهفرنگي و گل كلم مصرف كنيد.
برخي مواد غذايي از قبيل سيب، پياز، مركبات و توتها به علت وجود مادهاي به نام كوئرستين، در تنظيم فعاليت سيستم ايمني بدن نقش دارند. سعي كنيد در طول هفته، پنج بار يا بيشتر از اين مواد استفاده كنيد.
منابع غذايي حاوي ويتامين E مانند مغزها را بيشتر مصرف كنيد.
در صورتي كه مبتلا به آسم آلرژيك هستيد، غذاهاي آلرژيزا را حذف كنيد. فقط 4 درصد مبتلايان به آسم، دچار آلرژي غذايي هستند. غذاهايي كه بايد از رژيم غذايي اين افراد ( البته بسته به اينكه به كدام يك حساس هستند) حذف شوند، عبارتند از: شير، تخممرغ، غذاهاي دريايي و ماهي. بهتر است سولفيتها نيز با احتياط مصرف شوند. ساليسيلاتها به ندرت مشكلزا هستند، اما در 2 درصد بيماران، آسم را تشديد ميكنند.
مصرف اسيدهاي چرب امگا-3 مفيد است. گردو و ماهي از منابع خوب اين اسيدهاي چرب ميباشند. البته در صورت ابتلا به آلرژي غذايي به ماهي، مصرف ماهي بايد از رژيم حذف شود.
كافئين از طريق شل كردن ماهيچهها، مجاري هوايي را باز ميكند. مصرف 3-2 ليوان چاي در روز ميتواند براي بزرگسالان مفيد باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر