فندق سرشار از ويتامينهاست
اين مغز خوشمزه داراي ويتامينهاي B1، B2 و B6 و E و فولات است. مصرف غذاهاي حاوي اين ويتامينها براي خونسازي و سلامت رواني به خصوص براي كودكاني كه در حال رشد هستند اهميت ويژهاي دارد. خوردن تنها 25 گرم فندق در روز ميتواند از بدن شما در مقابل بسياري از بيماريها محافظت كند كه سرطان و بيماريهاي قلبي از اين دستهاند. مطالعات نشان دادهاند كساني كه فندق يا روغن فندق مصرف ميكنند 50 درصد كمتر از كساني كه فندق نميخورند در معرض خطر مرگ ناشي از سكتههاي قلبي هستند. اين مغز تركيباتي در خود دارد كه براي حفظ و ارتقاي سلامت قلب بسيار مفيد هستند.
برخي از خواص مفيد فندق
فندق حاوي چربيهاي مفيد است
در حالي كه تعدادي از چربيها براي بدن مضر هستند، فندق منبع خوبي از چربيهاي تك غيراشباعي و چند غيراشباعي است كه براي حفظ و ارتقاي سلامت دستگاه قلب و عروق بسيار مفيد هستند. اين مغز مقادير زيادي اسيد اولئيك در خود دارد كه يك اسيد چرب تك غيراشباعي است كه وجود آن در روغن زيتون هم باعث ميشود مصرف اين روغن براي قلب بسيار مفيد باشد. ثابت شده كه اسيد اولئيك موجود در فندق باعث پايين آمدن مقدار كلسترول بد خون (LDL) و افزايش سطوح كلسترول خوب خون (HDL) ميشود. اينها باعث ميشوند كه اين خوردني خوشمزه براي قلب بسيار مفيد باشد.
مصرف فندق و پيشگيري از آب مرواريد (كاتاراكت)
مطالعهاي بر روي موشها نشان داده است كه مصرف فندق ميتواند از بروز بيماري
آب مرواريد جلوگيري كند. هنوز مشخص نيست كه آيا اين حالت در مورد انسان هم وجود دارد يا خير، ولي نشاندهنده وجود خواص شگفتانگيز فندق است.
فندق سرشار از مواد مغذي گياهي است
خوردن فندق به عنوان يك ميان وعده باعث ورود مقدار بسيار زيادي مواد مغذي گياهي به بدن ميشود. وجود نوعي از همين مواد مغذي گياهي در چاي سبز اين نوشيدني را در رديف نوشيدنيهاي دوستدار سلامتي قرار داده است. اين تركيبات فندق موجب شدهاند كه مصرف آن به حفظ سلامت مغز، بهبود جريان خون و حتي تسكين علايم آلرژي كمك كند.
فندق منبع خوبي از پروتئين و فيبر است
يك فنجان فندق خرد شده داراي 17 گرم پروتئين و 11 گرم فيبر است. اين مغز براي كساني كه نميخواهند يا نميتوانند گوشت بخورند جايگزين مناسبي است (البته در صورتي كه به همراه ساير پروتئينهاي گياهي براي تامين آمينو اسيدهاي ضروري بدن مصرف شود). فندق سرشار از كالري است و به همين خاطر نبايد در مصرف آن زيادهروي كرد. خوردن روزانه يك مشت فندق براي كسب همه خواص مفيد آن كافي است. فندق ميتواند به عنوان يك ميانوعده خوب مورد استفاده قرار گيرد و به جاي غذاهاي ناسالمي چون چيپس، سيبزميني، چوب شور و ديگر خوردنيهاي ناسالم مصرف شود.
فندق و مواد معدني
اين مغز حاوي مواد معدني نيز هست؛ كلسيم، آهن، روي و پتاسيم. كلسيم براي استحكام استخوانها و آهن براي عملكرد درست گلبولهاي قرمز خون ضروري است. روي در توليد هورمونهاي جنسي نقش كليدي دارد. پتاسيم هم در عملكرد صحيح سيستم عضلاني موثر است.
روغن فندق
اين روغن براي ماساژ صورت و بدن مناسب است. فندق داراي مقادير فراواني اسيدلينولئيك است. اين روغن داراي رايحه ملايمي است كه استفاده از آن را خوشايندتر ميكند. روغن فندق يك روغن غيراشباع گياهي است كه در بازسازي سلولهاي پوستي موثر است و ميتواند باعث حفظ رطوبت پوست شود و به مويرگهاي پوست استحكام بخشد. يكي ديگر از خواص اين روغن اين است كه وقتي روي پوست ماليده ميشود پوست ظاهري چرب به خود نميگيرد. مصرف اين روغن براي پوستهايي كه آكنه دارند هم سودمند است.
تركيبات موجود در 100 گرم فندق
انرژي......................................... 650 كيلوكالري
آب .................................................. 6/4 ميليليتر
پروتئين .............................................. 1/14 گرم
كربوهيدرات ............................................. 6 گرم
فيبر ..................................................... 89/8 گرم
قند كل ...................................................... 4 گرم
چربي كل............................................. 5/63 گرم
كلسترول ..................................................... صفر
ويتامين A ................................................... صفر
ويتامين E ...................................... 25 ميليگرم
ويتامين B1 ........................... 43/0 ميليگرم
ريبوفلاوين ......................... 16/0 ميليگرم
پتاسيم ................................ 730 ميليگرم
كلسيم ................................. 140 ميليگرم
منيزيم ................................. 160 ميليگرم
آهن ....................................... 2/3 ميليگرم
روي ........................................ 1/2 ميليگرم
منبع: دنیای تغذیه ش 95
اين مغز خوشمزه داراي ويتامينهاي B1، B2 و B6 و E و فولات است. مصرف غذاهاي حاوي اين ويتامينها براي خونسازي و سلامت رواني به خصوص براي كودكاني كه در حال رشد هستند اهميت ويژهاي دارد. خوردن تنها 25 گرم فندق در روز ميتواند از بدن شما در مقابل بسياري از بيماريها محافظت كند كه سرطان و بيماريهاي قلبي از اين دستهاند. مطالعات نشان دادهاند كساني كه فندق يا روغن فندق مصرف ميكنند 50 درصد كمتر از كساني كه فندق نميخورند در معرض خطر مرگ ناشي از سكتههاي قلبي هستند. اين مغز تركيباتي در خود دارد كه براي حفظ و ارتقاي سلامت قلب بسيار مفيد هستند.
برخي از خواص مفيد فندق
فندق حاوي چربيهاي مفيد است
در حالي كه تعدادي از چربيها براي بدن مضر هستند، فندق منبع خوبي از چربيهاي تك غيراشباعي و چند غيراشباعي است كه براي حفظ و ارتقاي سلامت دستگاه قلب و عروق بسيار مفيد هستند. اين مغز مقادير زيادي اسيد اولئيك در خود دارد كه يك اسيد چرب تك غيراشباعي است كه وجود آن در روغن زيتون هم باعث ميشود مصرف اين روغن براي قلب بسيار مفيد باشد. ثابت شده كه اسيد اولئيك موجود در فندق باعث پايين آمدن مقدار كلسترول بد خون (LDL) و افزايش سطوح كلسترول خوب خون (HDL) ميشود. اينها باعث ميشوند كه اين خوردني خوشمزه براي قلب بسيار مفيد باشد.
مصرف فندق و پيشگيري از آب مرواريد (كاتاراكت)
مطالعهاي بر روي موشها نشان داده است كه مصرف فندق ميتواند از بروز بيماري
آب مرواريد جلوگيري كند. هنوز مشخص نيست كه آيا اين حالت در مورد انسان هم وجود دارد يا خير، ولي نشاندهنده وجود خواص شگفتانگيز فندق است.
فندق سرشار از مواد مغذي گياهي است
خوردن فندق به عنوان يك ميان وعده باعث ورود مقدار بسيار زيادي مواد مغذي گياهي به بدن ميشود. وجود نوعي از همين مواد مغذي گياهي در چاي سبز اين نوشيدني را در رديف نوشيدنيهاي دوستدار سلامتي قرار داده است. اين تركيبات فندق موجب شدهاند كه مصرف آن به حفظ سلامت مغز، بهبود جريان خون و حتي تسكين علايم آلرژي كمك كند.
فندق منبع خوبي از پروتئين و فيبر است
يك فنجان فندق خرد شده داراي 17 گرم پروتئين و 11 گرم فيبر است. اين مغز براي كساني كه نميخواهند يا نميتوانند گوشت بخورند جايگزين مناسبي است (البته در صورتي كه به همراه ساير پروتئينهاي گياهي براي تامين آمينو اسيدهاي ضروري بدن مصرف شود). فندق سرشار از كالري است و به همين خاطر نبايد در مصرف آن زيادهروي كرد. خوردن روزانه يك مشت فندق براي كسب همه خواص مفيد آن كافي است. فندق ميتواند به عنوان يك ميانوعده خوب مورد استفاده قرار گيرد و به جاي غذاهاي ناسالمي چون چيپس، سيبزميني، چوب شور و ديگر خوردنيهاي ناسالم مصرف شود.
فندق و مواد معدني
اين مغز حاوي مواد معدني نيز هست؛ كلسيم، آهن، روي و پتاسيم. كلسيم براي استحكام استخوانها و آهن براي عملكرد درست گلبولهاي قرمز خون ضروري است. روي در توليد هورمونهاي جنسي نقش كليدي دارد. پتاسيم هم در عملكرد صحيح سيستم عضلاني موثر است.
روغن فندق
اين روغن براي ماساژ صورت و بدن مناسب است. فندق داراي مقادير فراواني اسيدلينولئيك است. اين روغن داراي رايحه ملايمي است كه استفاده از آن را خوشايندتر ميكند. روغن فندق يك روغن غيراشباع گياهي است كه در بازسازي سلولهاي پوستي موثر است و ميتواند باعث حفظ رطوبت پوست شود و به مويرگهاي پوست استحكام بخشد. يكي ديگر از خواص اين روغن اين است كه وقتي روي پوست ماليده ميشود پوست ظاهري چرب به خود نميگيرد. مصرف اين روغن براي پوستهايي كه آكنه دارند هم سودمند است.
تركيبات موجود در 100 گرم فندق
انرژي......................................... 650 كيلوكالري
آب .................................................. 6/4 ميليليتر
پروتئين .............................................. 1/14 گرم
كربوهيدرات ............................................. 6 گرم
فيبر ..................................................... 89/8 گرم
قند كل ...................................................... 4 گرم
چربي كل............................................. 5/63 گرم
كلسترول ..................................................... صفر
ويتامين A ................................................... صفر
ويتامين E ...................................... 25 ميليگرم
ويتامين B1 ........................... 43/0 ميليگرم
ريبوفلاوين ......................... 16/0 ميليگرم
پتاسيم ................................ 730 ميليگرم
كلسيم ................................. 140 ميليگرم
منيزيم ................................. 160 ميليگرم
آهن ....................................... 2/3 ميليگرم
روي ........................................ 1/2 ميليگرم
منبع: دنیای تغذیه ش 95
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر