مرهم تغذيه براي درمان جوش


نوشته  : موژان زرگرزاده كارشناس تغذيه بيمارستان امام خميني 
آکنه ناشی از تغییرات هورمونی افزایش یافته در بدن است و خود را به عنوان مجموعه‌ای از زخم و جوش، بر روی صورت، بازوها، گردن و پشت بدن نشان می‌دهد. این وضعیت دردناک است و گاهی اوقات، محل جوش‌ها زخم می‌شود. التهاب، قرمزي و تورم مشخصه بيشتر موارد آكنه است.
تغذیه مناسب
اغلب گفته شده که هیچ شواهد علمی در اين مورد كه برخی از غذاها در بروز آکنه موثر هستند موجود نمی‌باشد، البته شاید هیچ مدرک علمی وجود نداشته باشد، اما تجربه از نسل‌های بسیاری نشان داده است که تغذیه در این بیماری بسیار مهم و ضروری است.
چند توصیه
‌ مصرف مواد غذايي حاوي اسيدهاي چرب امگا- 3 و ویتامین D.
‌ نوشیدن حداقل 2 لیتر آب در روز.

‌ همیشه صورت خود را تمیز نگه دارید و حداقل 2 بار در روز، صورت خود را به ‌آرامي بشوييد، اما مراقب باشید که پوستتان خشک نشود.
‌‌ تمام مواد آرایشی صورت خود را در هنگام شب قبل از خواب بشوييد، زیرا پوست شما نیاز به تنفس آزادانه دارد.
‌‌ مصرف غذاهای شیرین، چرب و تند را محدود نماييد.
 

در مصرف اين مواد غذايي احتياط كنيد
1.‌ آرد و شکر تصفیه‌شده، کیک و شیرینی،  چیپس، بیسکویت، نوشابه‌هاي گازدار، آبمیوه‌ها و نوشیدنی‌های صنعتی باعث آکنه می‌شوند.  به جای نوشابه‌های قندی فقط از آب خالص و چای سبز استفاده کنید. همچنين شما مي‌توانيد به جای شکر  از نیشکر استفاده نماييد، چون آن را تصفیه نمی‌کنند و حاوی مواد مغذی و مفید هم می‌باشد.
 2.  مصرف زياد گردو، فندق، بادام، پسته و بادام زمینی (از جمله کره بادام زمینی) می‌تواند باعث آکنه شود. البته به‌طور کامل نخوردن آجیل خوب نیست، زیرا بسیاری از گونه‌های دانه‌های روغنی شامل روی می‌باشند که برای سلامت پوست ضروری است.
 3.  محصولات لبنی شامل بستنی و پنیر خامه‌ای را محدود نماييد، زيرا باعث تحریک آکنه می‌شوند.
4.  از خوردن غذاهای سرخ‌شده و غذاهای چرب امتناع کنید.
5.‌ مصرف كافئين را محدود نماييد.



منبعک دنیای تغذیه  ش 107

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر