میگو،تحفه دريا!

نوشته : شیوا طباطبایی 
میگو جزء پر‌مصرف‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای دریایی در سراسر جهان است و پرورش انواع گونه‌های آن با افزایش مصرف افزایش چشمگیری داشته است. بطور کلی انواع گونه‌های میگو به دو دسته میگوي آب سرد و میگوي آب گرم تقسیم بندی مي‌شوند. میگوهای آب سرد معمولاً صورتی رنگ و کوچک هستند و شیرین‌تر از میگوهای آب گرم که اندازه بزرگ‌تری دارند مي‌باشند. هنگام خرید میگو باید دقت نمود که میگوها سفت باشند. از خرید میگو‌هایی که بوی آمونیاک مي‌دهند و دانه‌های سیاه رنگ روی آنها مشاهده مي‌شود باید پرهیز نمود.
كلسترول زياد:
علیرغم فوایدی که در خصوص میگو ذکر شد، باید توجه نمود که میزان کلسترول در میگو بالا است. گرچه بدن انسان قادر مي‌باشد با افزایش مصرف کلسترول از طریق رژیم غذایی میزان تولید کلسترول در بدن را کاهش دهد تا مقدار کلسترول خون افزایش نیابد، اما توصیه مي‌شود کسانی که مبتلا به کلسترول خون بالا هستند در مصرف میگو زياده‌روي ننمايند. 

سرشار از سلنيوم:
میگو منبع خوبی از عنصر سلنیوم است. سلنیوم در سلامت انسان نقش ویژه‌ای را ایفا مي‌کند. این عنصر برای سوخت و ساز بدن ضروری است و از مهم‌ترین نقش‌های آن مي‌توان به تاثیر آن در متابولیسم هورمون‌های تیروئید، خواص آنتی‌اکسیدانی و ارتقاء سیستم ایمنی بدن اشاره نمود. کمبود سلنیوم سبب بروز بیماری‌های مزمن نظیر سرطان و بیماری‌های قلبی - عروقی مي‌شود. کمبود این عنصر سبب کاهش لنفوسیت‌های T و عملکرد آنها مي‌شود و بنابراین سیستم ایمنی بدن واکنش مناسبی را از خود نشان نمي‌دهد. همچنین مطالعات زیادی نشان مي‌دهند که کمبود سلنیوم سبب افزایش بروز بیماری‌های قلبی - عروقی مي‌شود. سلنیوم سبب کاهش اکسیداسیون LDL و تشکیل پلاک در عروق خونی مي‌شود.

منبع خوب اسید‌های چرب امگا-3:
میگو منبع خوبی از اسید‌های چرب امگا-3 است. این نوع اسید‌های چرب بیشتر در غذاهای دریایی و در روغن استخراج شده برخی گیاهان وجود دارند. اسید‌های چرب امگا- 3 میزان فیبرینوژن را در خون کاهش داده و ویسکوزیته خون را کاهش مي‌دهند و بنابراین خطر تشکیل لخته در خون کاهش مي‌یابد. همچنین سبب کاهش کلسترول توتال و LDL مي‌شوند و امکان دارد تا حدی میزان HDL خون را افزایش دهند. علاوه بر آن اسید‌های چرب امگا -3 با تولید انواع خاصی از پروستاگلاندین‌ها از تشکیل تومور‌های سرطانی و نیز از بروز واکنش‌های التهابی که خود مي‌توانند منجر به ایجاد بسیاری بیماری‌ها نظیر آرتریت روماتوئید، لوپوس اریتماتوز و کولیت اولسراتیو شوند، جلوگیری مي‌کنند.

منبع خوب فلوئور:
میگو حاوی مقدار زیادی فلوئور مي‌باشد. فلوئور عنصری است که به مقدار فراوان در آب و خاک وجود دارد. این عنصر نقش مهمي‌در سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها دارد. فلوئور در ساختار مینای دندان وجود دارد و سبب استحکام استخوان‌ها، دندان‌ها و پیشگیری از فساد دندان‌ها مي‌شود. این عنصر خاصیت ضد باکتریایی دارد و سبب مهار آنزیم‌هایی مي‌شود که موجب فساد دندان‌ها مي‌شوند. علاوه بر آن وجود مقدار کافی فلوئور در بدن سبب استحکام استخوان‌ها شده و مانع از بروز استئوپروز مي‌شود. میگو مي‌تواند یکی از منابع تامین کننده فلوئور برای بدن باشد.

منبع: دنیای تغذیه  ش ۱۱۵

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر