کفیر با داشتن پروتئین و بعضی اسیدهای ضروری در زیبایی پوست مؤثر است.
راضیه نجات زاده کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در گفت و گو با خبرنگار وب دا با بيان اين مطلب اظهار داشت:کفیر دارای خواص درمانی زیادی است که درمان بیماری های گوارشی، فشار خون، اسهال و ضدعفونی کردن محیط روده از آن جمله است.
وی با بیان اینکه این ماده غذایی سرشار از ویتامین های گروه( B )مانند نیاسین، پیرودوکسین و اسید فولیک است، اظهار کرد: کفیر به دو روش سنتی و صنعتی تولید می شود که در روش سنتی با اضافه کردن مستقیم دانه های کفیر به مقدار 2 تا 10 درصد به شیری که پاستوریزه شده و تا دمای 20 تا 25 درجه سانتی گراد خنک شده، صورت می گیرد.
وی ادامه داد: بعدا از گذشت زمان تخمیر(تقریبا 24 ساعت)، دانه ها به وسیله صافی جدا شده و کفیر آماده استفاده قرار می گیرد.
نجات زاده با اشاره یه اینکه در روش سنتی تولید کفیر، زمان ماندگاری آن کمتر از سه روز است، ابراز کرد: در این روش به دلیل مراحل متعدد تولید و حجم کم آن، خطر آلودگی وجود دارد که علاوه بر این، دانه های مخمر غیرقابل کنترل بوده و فشار قوی گاز دی اکسید کربن نیز می تواند منجر به انفجار شود.
بر پایه این خبر، کفیر شبیه به گلم کلم بوده و هر دانه سه تا 30 میلی متر قطر دارد، خوشه های آن از میکروارگانیسم ها هستند که به وسیله یک شبکه پلی ساکاریدی کنار هم قرارمی گیرند.شبکه دانه های کفیر از یک کمپلکس 13درصد، پروتئین 24درصد پلی ساکاریدی به علاوه سلول های متفرقه تشکیل شده که عمده پلی ساکاریدهای آن محلول در آب بوده و به آن کفیران می گویند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر