نوشته : دكتر سيدضياءالدين مظهري

نوع و مواد غذايي مصرفي:
عدم استفاده از منابع شير و لبنيات كمچربي و ساير مواد غذايي حاوي كلسيم مثل انواع كلمها، بادام، كنجد و غيره زمينه پوكي استخوان را فراهم ميآورد. از طرف ديگر زيادهروي در مصرف مواد حاوي پروتئين، نمك طعام، نوشيدنيهاي حاوي كافئين و نوشابههاي گازدار (به علت فسفاتي كه در تركيبات خود دارند)، بروز پوكي استخوان را تسريع خواهد نمود، به خصوص در افراد سيگاري و به ويژه در مورد خانمها اين مسأله جديتر تلقي ميشود، چون خانمهاي سيگاري داراي هورمون استروژن كمتري هستند و سن يائسگي آنها پايينتر است. عدم دريافت ويتامين D كافي در سنين كودكي به خصوص عدم توجه به دادن مكمل ويتامينهاي D و A از روز پانزدهم تولد كودكان، موجبات ابتلاي آنها را به نرمي استخوان در سنين پايين و پوكي استخوان در سنين بالا فراهم خواهد ساخت. مهمترين منبع سازنده ويتامين D3، نور خورشيد است و تابش مستقيم خورشيد به پوست به مدت ده دقيقه در روز يا دوبار در روز به مدت 5 دقيقه، ويتامين D لازم را تامين خواهد نمود. اخيرا معلوم گرديده ويتامين K در تنظيم كلسيم و ساختار و استحكام اسكلت، وظايفي را برعهده دارد، لذا براي دريافت اين ويتامين گنجانيدن سبزيجاتي مثل انواع كلمها و به خصوص كلم براكلي، كاهو و اسفناج ميتواند كمككننده باشد. انجام فعاليتهاي منظم بدني نيز در چهارچوب برنامه مناسب نه تنها بر روي سلامتي استخوانهاي بدن در هر سني تاثيرگذار است، بلكه در تامين و تثبيت سلامتي بدن نيز خالي از فايده نخواهد بود. مصرف بسياري از داروها مانند داروهاي حاوي كورتيكواستروئيد موجب پوكي استخوان ميشود.
منبع: دنیای تغذیه ش 100
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر